godissug
McFlurry, cupcakes osv osv....
Recept på Cupcakes eftrelyses!
Lemon poppy seed cupcakes
Cupcakes bakas traditionellt på en sockerkakssmet som är lite tyngre än muffinssmet. En bakelse med lite syrlig smak.
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Scrambled eggs » Citron- och timjanmarmelad med kumminknäcke » Mårten Gås » Blodpudding » Kroppkakor »
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
100 100 g smör
1 1 dl mjölk
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 st nypa salt
skal och saft av 1 citron
1 1 dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron
Lemon cream cheese frosting:
60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
100 100 g phiadelphiaost
Vallmofrö och vita vinbär till garnering
Tips
1 sats blir 12 stycken cupcakes
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Lemon cream cheese frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.
nu blev jag också sugen.